- Гарний настрій і, власне, бажання приготувати щось смачненьке;
- 5 яєць
- 1 стакан цукру
- 1 стакан борошна
- 1/3 пачки порошку до печива
- Білки відділити від жовтків;
- Половину цукру всипаємо до білків, другу половину до жовтків;
- Збиваємо міксером білки з цукром до крутої піни(хвилин 10);
- Збиваємо жовтки з цукром, вони мають збільшитись в об"ємі та побіліти;
- До борошна додаємо порошок до печива і гарно перемішуємо(це краще зробити це спочатку,щоб потім тільки всипати борошно в білково-жовткову масу);
- Додаємо жовткову масу до білкової і обережно, не розбиваючи піни, перемішуємо;
- В отриману масу потрошки висипаємо або всіюєму(це краще) борошно з порошком до печива і перемішуємо обережно;
- Одразу ж виливаємо тісто в застелену пергаментом і змащену форму, і ставимо в розігріту до 180-200 градусів духовку.
ВАЖЛИВО:
- Всі продукти дані в пропорції, це є норма. Але для приготування,наприклад бісквіту діаметром 26 см, необхідно 1,5 - 2 норми. Однієї норми вистачає на бісквіт діаментром 15 см;
- Робити все потрібно дуже швидко, щоб піна не встигла осісти;
- Випікається бісквіт діаметром 26 см хвилин 50-60, не більше.
- Перші 20 хвилин духовку відкривати не можна взагалі, щоб тісто не сіло;
- Ближче до кінця попробувати проткнути корж дерев"яною паличкою, якщо вона суха-він готовий.
- Після виключення духовки потрібно її привідкрити і дати так постояти бісквіту ще 15 хвилин. Після вийняти з духовки і залишити його у формі мінімум на 2 години, а в ідеалі на ніч.
Бісквіт готовий, всім смачного!!!