Тісто:
- 7 яєць;
- 1,5 стакана цукру;
- 1,5 стакана борошна+ 1/3 пакетика порошка до печива(змішати);
- Масло вершкове 200 гр
- Згущене молоко 2/3 банки
- Чорнослив
ПРИГОТУВАННЯ:
- Білки відділити від жовтків;
- Половину цукру всипаємо до білків, другу половину до жовтків;
- Збиваємо міксером білки з цукром до крутої піни(хвилин 10);
- Збиваємо жовтки з цукром, вони мають збільшитись в об"ємі та побіліти;
- До борошна додаємо порошок до печива і гарно перемішуємо(це краще зробити це спочатку,щоб потім тільки всипати борошно в білково-жовткову масу);
- Додаємо жовткову масу до білкової і обережно, не розбиваючи піни, перемішуємо;
- В отриману масу потрошки висипаємо або всіюєму(це краще) борошно з порошком до печива і перемішуємо обережно;
- Одразу ж виливаємо тісто в застелене пергаментом і змащене деко, і ставимо в розігріту до 200-250 градусів духовку до золотистого кольору(хвилин 6-10). Ставити потрібно повище. Важливо не пересушити пласт, як тільки він стане потрібного кольору дістати його і швидким рухом перевернути на підготовлений чистий рушник. Одразу зняти пергамент,на якому випікався пласт і ще гарячим ,допомагаючи собі рушником, скручуємо його. Залишаємо остивати.
- Тим часом взбиваємо масло кімнатної температури міксером в піну і потрошки додаємо згущене молоко. Крем готовий.
- Коли рулет повністю остив розгортаємо його обережно і мастимо кремом.
- Зверху викладаємо шматочки чорносливу(заздалегідь промитого і пропареного) і знову згортаємо рулет. Ставимо в холодильник,щоб крем застив.